О Б Я В Я В А

КОНКУРС ЗА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА „СТЕФАН ФУРНАДЖИЕВ” и СЪПЪТСТВАЩ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

І. Литературната награда „Стефан Фурнаджиев“ е за поезия и проза.

Тя се присъжда от Община Павел баня за принос в българската художествена словесност. Присъжда се ежегодно по време на честване на годишнина от рождението на поета Стефан Фурнаджиев и Деня на народните будители.

Наградата се присъжда за публикувана книга през предходната година (2020г.) или за цялостно творчество.

Предложение за наградата могат да правят културни институции, творчески сдружения и организации, специализирани издания за художествена литература, както и поканени от Общината за целта физически и юридически лица – в срок до 28.10.2021година.

Носителят на наградата получава Грамота и парична сума в размер на 1000 /хиляда/ лв., осигурена от бюджета на Община Павел баня, съгласно Решение на Общински съвет – Павел баня.

Предложенията за наградата се подават в Деловодството на Община Павел баня до 28.10.2021г. (вкл.) по утвърден Формуляр и приложения за кандидатстване на адрес:

Павел баня 6155, ул. “Освобождение” № 15, Община Павел баня – Деловодство, за Литературната награда “Стефан Фурнаджиев”.

Специално сформирана за целта комисия ще оценява творбите като, след приключване дейността на комисията, участниците ще бъдат уведомени за резултатите.

ІІ. Литературната награда се съпътства от Конкурс на името на Стефан Фурнаджиев, който се обявява между авторите на община Павел баня в следните раздели:

За лирика

За проза: есе, разказ

Конкурсът е анонимен.

Творбите в три екземпляра се представят в деловодството на община Павел баня до 28.10.2021г. (вкл.) в голям плик на адрес:

Павел баня 6155, ул. “Освобождение” № 15, Община Павел баня – Деловодство, за Общинския литературен конкурс “Стефан Фурнаджиев“, като вътре в малък запечатан плик се поставят имената на автора и адрес за връзка.

Специално сформирана за целта комисия ще оценява творбите като, след приключване дейността на комисията, участниците ще бъдат уведомени за резултатите. Наградата е парична (200 лв.) и е осигурена от бюджета на Община Павел баня, съгласно решение на Общински съвет - Павел баня.

ІІІ. За допълнителна информация:

Милена Кавръкова – зам. - кмет на Община Павел баня

Йордана Енева – зам. - кмет на Община Павел баня

Община Павел баня

Тел.: 04361/3260

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.pavelbanya.bg