На снимката от ляво надясно: Марио Николов (художник, поет и собственик на сайта "Артновини") Владимир Луков и Ивайло Савов (скулптор, автор на изящната пластика)

 

В деня на 127-та годишнина от Съединението на България - 6 септември, 2012 г. – в манастира „Свети Теодор Тирон” край старопланинския гр. Правец, сайтът за култура и изкуство АРТНОВИНИ връчи за първи път годишна награда „Златното клонче”. Неин лауреат е поетът и писател Владимир Луков, който беше отличен за цялостното му творчество. Изящната позлатена пластика, която получи авторът, е изработена от известния български скулптор Ивайло Савов.

Владимир Луков живее и твори в гр. Правец от 1987 год. насам. Представен е като поет в множество литературни антологии и алманаси. Има публикувани стихотворения във френски и македонски литературни списания. Автор е на девет поетични книги. Една от тях е издадена в Република Македония под заглавие „Провидения“ (поредица „Балкански писатели“). Пише и проза. В началото на юли тази (2012) година излезе от печат първата му прозаична книга – „Мястото, откъдето започва безкраят“. Носител е на награда на Съюза на свободните писатели „Народни будители – 2006“ за стихосбирката „Сверка на сетивата“.