за представяне на книгата

Споделена самота“

Автор и преводач: Таня Иванова

Илюстрации: Моно Петра

Заповядайте на 28 март (петък) 2014г.

в Съюза на българските журналисти в София,

ул. Граф Игнатиев“ Nº 4, ет.3.

Ще има и рецитал на стихове от стихосбирката „Трансформация“ на същата авторка в изпълнение на артистката Богдана Вульпе.

Начало: 14:30 часа. Вход свободен!

Чрез страниците на „Споделена самота“ авторката представя монолог от впечатления и изгубени чувства, в търсене на отговора: какво губим, когато повярваме, че сме изгубили любовта или ако тя не е споделена? Нима губим нещо, след като сме обичали? Съмненията и вътрешният диалог ни карат да разберем, че ако сме усетили любовта, то тя никога не изчезва, защото онзи, който обича може да направи завинаги свое това свещено чувство. Само трябва да го потърси в самотата си. И когато разбере, че самотата и тъгата не са реални, светлината, която всички носим в себе си отново проблясва, за да му покаже, че любовта не е изгубена, а е дълбоко в душата му.

Таня Иванова е родена в София през 1972 г. Живее в Барселона (Испания) от 1995г, където работи като преводач от български, руски и английски на испански и каталунски език. През всичките тези години остава неразривно свързана с България, като организира пътувания с културно-опознавателна цел. Председател е на асоциация „Къща Тракия, България в Каталуния“ — организация от културен характер, чиито интереси са свързани не само с интеркултурния обмен между държавите и разпространението на българските обичаи и традиции, но и на древната тракийска култура, чиито наследници сме. В момента Таня завършва висшето си образование в Нов български университет, специалност „Древна балканистика — Тракология“. Собственик е на къща за селски туризъм в Родопите. Любознателна и неуморна пътешественичка, любителка е на фотографията и на литературата. Написва първото си стихотворение, когато е едва на осем години. Публикува в български и испански вестници и списания. Член е на Съюза на свободните писатели, на Съюза на българските журналисти и на Съюза на литераторите в България.

Свободен писател, март 2014 г.