За да отбележат най-хубавия български празник, в самото навечерие на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, -- в дома на Съюза на българските журналисти се събраха членовете на творчески салон „Журналист”. Събитието бе ръководено от председателката на салона поетесата Крася Титянова. Тя говори за силата на нашето слово, за магическата способност на поезията и белетристиката ни да вълнуват, да изтръгват дълбоки емоции навсякъде, където талантливите български творци се представят. Тази година десет души от салон „Журналист” са се отличили с високи постижения в поезията и прозата. Актрисите Божидара Цекова и Анна Филипова запознаха публиката с техните биографии и с литературните им успехи. А председателката Титянова ги награди с грамоти за принос към българската култура и публицистика. Авторите бяха сърдечно аплодирани от своите близки, колеги и почитатели.

Гордеем се, че сред наградените са две наши колежки от Съюза на свободните писатели, известните журналистки и писателки Здравка Димитрова и Елена Влашка.

Да им е честита наградата!

Пожелаваме им още много творчески успехи!

Информация: Свободен писател, София, 26 май 2019 г.


Българска национална телевизия -  интервю с писателката и журналистката Здравка Димитрова за книгата й "Любовно танго с Аржентина" - линк:

 https://www.bnt.bg/bg/a/zlatka-dimitrova-za-novata-si-kniga-lyubovno-tango-s-arzhentina