Погребението се състоя на 14.10.2015 в бургаския гробищен парк. Роднини, близки и колеги от Съюза на свободните писатели, на който той беше член, дойдоха да го изпратят в последния му път.”Георги будеше противоречиви чувства приживе, сподели Станислав Марашки, председател на Съюза на свободните писатели в Бургас. Недолюбван от едни и възхваляван от други, той дълбаеше своята диря в литературата с упорството на капката, но капка, която дарява живот с живителната си влага, а не капка, която ерозира здравото. За себе си мога да кажа, че Георги Аргиров беше единственият писател в Бургас, на чийто житейски модел на творческо поведение бих искал да подражавам”. За своята неуморна творческа дейност писателят приживе беше получил званието „почетен гражданин на Бургас”.

Георги Аргиров е роден на 12.09.1933 г. в с.Горска поляна, Бургаска област. Основното си образование завършва в родното си село, средното в гр. Средец, полувисше образование завършва в гр. Бургас, преди това учи в НВУ “Васил Левски”, София. Завършва СДУ по задочен път по специалността “Педагогика и дефектология”. Като педагог е бил зам.-директор и директор на училища и инспектор по проблемите на образованието към ОНС-Бургас.

Публицистичната си дейност започва през петдесетте години. Автор е на над тридесет статии във вестници и списания по месторабота и из страната. Истинската си писателска дейност започва от 2000 година. Пише романи, повести и детски книги.

Аргиров е автор на над 40 книги, между които романите “По пътя към себе си”, “Наказан с любов”, “Трите майки”, “Бяла обич”, “Да възседнеш пеперуда”, “Звън на камбани”, трилогията “Възмездие за греха” (“Големият залог”, “Рокадата” и “Съдът на времето”), “Езерото на делфините”, “Синеокият следовател”, “Орлицата и пръстенът” и др. Две детски книги: “Приключенията на Писанчо-Горделанчо” и “Олимпиада в пустинята”. Някои от книгите му са готови за печат, като: “Следи по пътя”, “Сияние с блясък на индиго”, “Пришълци отнякъде” и др. Най-новата му книга, издадена през 2011 г., е “Сянката на лебеда”. Под печат е “Сърцето – родилка на сълзите”.Носител е на орден “Кирил и Методий” – втора степен.

14. 10. 2015 г., Свободен писател, Бургас

Видеоинформация:
https://www.youtube.com/watch?v=jk6jHcXB2pQ