Документалната поредица "Стражите на Черно море" е победител в художествена категория "Журналистически материал на тема туризъм в онлайн медия" в седмите годишни награди на Министерството на туризма.

Сценарист и режисьор на продукцията е Магдалена Тодорова. Събитието се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев. Наградата връчи Антон Кутев, говорител на Министерския съвет.

Документалната поредица за първи път събира историите на носовете по Българското Черноморие – Света Агалина, Колокита и местността Германката, Скамний, Акин, Червенка, Бегликташ, Маслен нос с Тюленовата пещера.

Седемте епизода за пръв път разкриват исторически данни, митове, легенди и предания във филмов формат. Документалната поредица отвежда зрителите до най-красивите кътчета по Българското Черноморие.
Линк към видео от церемонията по награждаване: https://www.youtube.com/watch?v=QEwycKBLkLs&fbclid=IwAR2bNLJPr_OdoifTat8eBeuoUNbGLSSv2-v37qqZ1R9VYwxKbRk3USAIWN0&ab_channel=%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%8FMU-ViTV
Линк към новина: https://www.mu-varna.bg/BG/Pages/News-2022-MU-Vi-tvpobeditrl-v-sedmi-godishni-nagradi-na-MT.aspx
***

Допълнителна информация за автора:
Магдалена Тодорова е журналист с над десет години телевизионен опит. Като сценарист и режисьор е отличена с първа награда „Златна роза“ на Министерството на туризма за документалната поредица „Стражите на Черно море“ през 2022г. Същото отличие получава и за документалния филм „Поморие- черното и бяло злато на България“ през 2020г.; Почетната грамота в раздел „Документално кино“ в журналистическия конкурс в памет на ирландската журналистка Вероника Герин за 2020 г. за филма „140 години Военноморски сили в България“; Отличие в осмите годишни награди на БАИТ под патронажа на Президента на Република България Румен Радев за журналистически принос, 2019г.; Най-добър игрален филм с награда от НАТФИЗ за късометражния „ A good night story”- „Кино в длан“, 2019г. ; Първа награда „Златен орех“ на мрежата за образование за устойчиво развитие за документалния филм „Четири сезона“, 2017г.; Първа награда за документалния филм „I am not my wheelchair”, „Кино в длан“, 2017г. Разкази и стихове публикува в Алманах „В полите на Витоша“, 2019г.; сборник „Огърлица от разЛОМени слова”, списание за литература и култура „Мечта за книга“, 2018г.; издание за литература и изкуство „Tetradkata.com“; Антология „АЛБЕНА”, 2017г. Лауреат на национален конкурс ”Надеждата” на „Provo.bg”. Възпитаник на Софийски университет „Свети Климент Охридски”. С две магистратури в мениджмънта на рекламата и комуникациите в управлението на бизнеса. Член на ССПБ - Варна.

https://svobodenpisatel.org/index.php/2012-12-31-12-12-03/1187-2023-01-23-16-48-30