ОСМАНСКО ПРИСЪСТВИЕ ИЛИ ВАРВАРСКО ТУРСКО РОБСТВО

Не искайте от безпристрастие от мен – аз видях Батак!”

                                Иван Вазов

 

Още от онзи черен за човечеството ден когато кракът на турците стъпи за първи път в Европа, те са олицетворение на най-нехуманния човешки вид. Където и да са се появявали, навсякъде са оставяли след себе си широка кървава диря и където и да е прониквало тяхното господство, цивилизацията просто е загивала и изчезвала. Навсякъде те представляват власт на примитивната груба сила в противоположност на властта, основана на законите, на културата, на цивилизацията..”

                                                                         Из „Уроци по клане” на Уйлям Гладстон

 

Георги Сава Раковски:

Никой народ на света не е причинил толкова големи злини человеческому роду, колкото е сторило това турското племе!"

 

Въпросът ми е реторичен и всеки нормален и честен българин би казал, че вярно е второто. Тук не искам да припомням позицията на някои наши управници, които не смеят да произнесат тези две думи: „турско робство” . Това направи дори и доскорошния ни президент агент Гоце, който се оказал, че бил дипломиран историк! Но нека да ги оставим, тях историята скоро ще ги забрави. Да се поровим малко в нея, да припомним само някои по-важни факти и моменти.

Без съмнение, всеки народ в своята история е бил през определени периоди под чуждо владичество. За по- дълго или за по- кратко. Нашето иго продължи от 1393 до 1878 и се оказа не само сред най- дългите, но и сред най- страшните, най- варварските, най- жестоките. Защо?

Защото един народ, като турският с една твърде

НИСКА СТЕПЕН НА ЦИВИЛИЗАЦИОННО РАЗВИТИЕ,

завладя с дивата си, агресивна военна сила един далече по-напреднал, по-цивилизован и по-културен народ като българския. И това е нашата огромна трагедия, с фатални последици, които усещаме и досега. През далечната 1393 година, когато пада Търновград – България е държава на 712 години, а Турция едва на 72! Знаем, че в началото на 14 век Осман I основава в Мала Азия една военна, примитивна държава с главен град Бурса, а по- късно разсипва прекрасния Константинопол, Втория Рим, за да го превърне в своя столица и да оскверни и загрози с минарета импозантния християнски храм „Света София”. Оттогава до Кримската война / 1856 / тази въоръжено до зъби азиатска империя воюва непрекъснато повече от 500 години – по точно 532 години. Тези „диви орди”, както ги нарича народният поет Вазов, воюват за чужди територии, поробват цели народи, унищожават материални и духовни ценности, древни култури, и не създават нищо, за разлика от другите империи през този период – Англия, Франция, Австро- Унгария. А България поне три столетия преди това вече има свои книжовни школи / Преслав, Охрид, Търново/, писатели / Константин Преславски, Константин Костенечки, Патриарх Евтимий /, развита просветна система, самостоятелна църква и дори своя патриаршия. Докато Османска Турция е изостанала във всяко отношение, безпросветна, примитивна държава, която се олицетворява от спахията – турчин на кон с ятаган в ръка, готов във всеки момент да граби, опожарява, насилва, мародерства и убива по най- варварски, зверски начин. И той го прави цели 485 години! И това е най-страшното и дълго робство, преживяно от европейски и християнски народ в света. Според тази най-агресивна, ретроградна и човеконенавистна религия - исляма, в който е обучен да вярва сляпо без изобщо да мисли, колкото повече християни или неверници изтреби на земята той, толкова по- щастлив ще бъде в мюсюлманския рай!

Над 300 000 българи са били насила включени в турския еничарски корпус. За него български момчета- християни са били насила вземани на възраст между 7-10 години. Това е бил страшният „кръвен данък”. И само за 10- 12 месеци са били превръщани в жестоки еничари, т.е. мюсюлмани, „аскери на султана”. Обучавали са ги в изключителна жестокост към своите сънародници българи и насила са ги превръщали кръвожадни мюсюлмани- фанатици. Еничарите са извършвали са най-кървавите, най-зверските изстъпления към своите сънародници. Робството е било официално регламентирано в Османската империя. Отменя се след векове, при това частично, едва през 19 век, под натиска на отделни личности, политици, интелектуалци, журналисти от страни като Франция и Англия, които цели пет век се правят, че не знаят за съществуването на един поробен християнски народ в Европа.

 

ГЕНОЦИДЪТ -

над българите е страшен, жесток, непрестанен!

Започва още с падането на столицата Търновград и масовото избиване на цялата българска аристокрация, интелигенция и духовенство. А България, както знаем, тогава е сред водещите, цивилизовани държави в Европа. До смазването на един цял народ – една невиждана по своите размери жестокост, непозната за цивилизования свят тогава. Геноцидът продължава с различни темпове и сила до „културния и европейски” 19 век, до многострадалния Батак / оказа се, че акцията „Анти- Батак” се субсидирала не толкова от Берлин, колкото от Анкара!/, до опожаряването и зверските кланета в Стара Загора / избити са 14 500 невинни мъже, жени и деца, целия град, а наскоро там премиерът Борисов откри... „музей на исляма”! /, Търговище и още в десетки градове и села по време на Априлското въстание и дори когато турците губят войната. За да избухне отново през 1913 година с изтребването, ограбването и прогонването на тракийските българи, за което и Турция и доскорошния ни президент, и сегашният ни премиер, който се прегръща с неосманиста Ердоган и допусна в България да проповядват агресивния ислям над 800 арабски и турски емисари, упорито мълчат.

 

ПОРАЖЕНИЯТА -

от Геноцида са огромни усещаме ги и днес.

Според учени- демографи, ако не беше поробена от азиатската и ретроградна Турция, / така е и днес, въпреки козметичните промени!/, България сега щеше да бъде една от големите европейски държави с по- обширна територия и близка по брой на населението до Англия, Германия и Франция, повече от 50 милиона жители, но за съжаление след 1878 година българите са малко над 3 милиона. Това говори за системен геноцид, за огромни безвъзвратни поражения върху генофонда.

Но пораженията са не само в посока на намаляването на населението. Те са във всичко, във всяка област: икономика, просвета, култура, църква. Турците обграждат България с висока ”китайска стена” за векове. Българинът е просто в затвор. Напълно лишен от контакти с цивилизования свят. И едва след Кримската война, когато европейски войски прекосяват страната, той вижда за първи път като „туземец бели хора”. А и Европа не подозира, че на Балканите има някакъв християнски народ с минало и славна древна история…А това, че църквата ни като православна остава без подкрепата на католическия и протестантски Запад също е сред факторите, забавили освобождението ни. То идва твърде късно, с помощта на Русия. Но не, както ни го втълпяваха продажните русофили и комунистите, толкова заради „славянските си братя”, колкото заради користните й подбуди, битката за Проливите и хегемонията й над Балканите.

 

ТОВА, ЧЕ ПОРОБИТЕЛЯТ Е ПРИМИТИВЕН -

нанася огромни, непоправими щети върху България.

И други народи на континента попадат за по- кратко или по- дълго под робство, но по време на австрийското робство италианците се радват на Ла Скала и аплодират Росини, Доницети и Верди, чехите и унгарците имат своите Сметана, Лист и Дворжак, поробените от испанците холандци се гордеят със своите Рембранд, Ван Дайк и Рубенс. А българинът тлее в мрака на бездуховността – през 16 век, например, в България е останал само един книжовник и почти цялото население е напълно неграмотно. То е просто една безправна „рая”, едно стадо от „гяури” / както най-безцеремонно и безнаказано - сега самозабравили се министри и депутати от незаконната турска партия ДПС наричат нас, българите!/. Това, че България е заобиколена от поробени или васални на Турция земи, че не граничи поне с една свободна и цивилизована европейска държава, е наистина трагедия и това за дълго спира нормалното й развитие... И сега поради продажната политика на новите правителства, за съжаление и това на ГЕРБ!, една трета от България е вече под „второ турско робство”, което и сегашните управляващи се правят, че не го забелязват. А то е факт: достатъчно е да отидете в Кърджали, Девин, Ардино, Джебел, Дулово, Хасково, Търговище, Разград, за да се уверите, че „там не вече не е България”. Там е Турция! А в Анкара отпечатаха карта, на която близо една трета от територията на България е в...границите на Турция, Пловдив е Филибе,

а Русе – Русчук...

 

ИЗКРИВЯВА СЕ -

националният характер на българина.

Той е принуден да живее във вечен страх за физическото си оцеляване. Ужасната отрова на страха, която разнебитва нервите и смазва душата, парализира неговата воля. „Преклонена главица сабя не я сече!” Страшна поговорка, без аналог в европейските езици! Може би затова българинът приема и днес всяко насилие и безправие и не протестира, държи се по-малодушно дори от народите от бившите средноазиатски съветски републики, които проявяват вече повече смелост и национално достойнство. Сигурно имаше право нашият алчен и крадлив Кобург като каза, че ни бил „сбъркан чипа”!

Но най- лошото е, най- ужасното е, че това дивашко, варварско турско робство, този затвор довежда до две големи морални злини: отчуждаването на българина от общото, от държавата /тя е враг за него и досега!/ и до известна степен и от вярата в Бога, защото, след като един народ се моли 500 години на Бога да го спаси от Злото, а той не го спасява, вярата лесно може да се изгуби. Българите са много по- малко вярващи, отколкото румънците, поляците или руснаците. Да, пораженията върху националния характер са видни и днес. Много и разнопосочни са отрицателните ориенталски влияния . От една цивилизация, ако може да се употреби тук тази дума, с подобна ниска степен на развитие, с нисък морал / с хареми и роби / и принизени естетически критерии, не може да се очаква друго, освен ниска култура и нисък морал. И грозните остатъци от Ориента са видни и днес: Глория, Ивана и Азис, чалгата, повсеместната анадолска простащина и грубост, корупцията, мръсните улици, чалгата, целенасоченото опростачване на нацията.

Общество, изградено върху рушвета / подкупа /, в никакъв случай не може да се нарече „цивилизовано” и „морално”. Виждаме го и сега как се налага най- вече от актива на една антиконституционна и пагубна за страната ни партия.

 

Поражения има и върху

ЕЗИКА-

– хубавият и звучен български славянски език се замърсява чувствително от грозните турските думи и елементарния строй на този недоразвит азиатски език през тези столетия. Развитието на българският език, за разлика от руския, се забавя много – той просъществува под формата на множество диалекти, близо 90, за да се оформи едва в края на 19 и началото на 20 век. Но грозно звучащите турцизми все още неоправдано битуват в речта ни и я замърсяват, много географски топоними също носят старите и грозно звучащи турски имена / като Мусала / Възхвала на Алах!!!/, Кайлъка, Аязмото, Мусала, Джебел, Кърджали, Аладжа манастир, Саръ баир, Джумая/. В същото време в заграбените ни от съседите изконни български територии не е съхранен нито един топоним, там и имената на етническите българи са турски или гръцки със закони още от 1934 година! Там българи просто няма.

  

ЗА РОБСТВОТО –

са изписани хиляди страници. Днес някои продажни историци безродници, купени от незаконната партия-мафия ДПС, / тя системно и целенасочено руши българската държава! /

се опитват да го омаловажат и дори зачеркнат. С турски пари те пишат похвални оди за главорезите „реформатора” Мидхат паша, Кемал Ататюрк, за „културното” наследство на Турската империя/!?/ и други подобни, хвалят омразната агресивна империя, осакатила ни безвъзвратно за векове! Под диктовката на някои продали се на Анкара политици, депутати, университетски преподаватели и министри, те вече пренаписаха учебниците по история и литература и промиват мозъците на нашите деца. „Робство е нямало, имало е някакво османско присъствие и българинът е живял относително добре и спокойно” „Геноцид също е нямало той е бил в Латинска Америка и над евреите през Втората световна...” А една маститата писателка- османистка Вера Мутафчиева, известна още и като агента- доносник на ДС „Атанас”, се опита да ни убеди, че „турският спахия не бил чак толкова лош и вреден човек” ../!?/…Същото твърди и небезизвестният историк и депутат от БКП Андрей Пантев, че „геноцид не е имало”, може би забравил, че прадядо му, като бунтовник е бил зверски набучен на кол от турските варвари в родното му село Раковица.

Всъщност, това целят плановете Йозал” и доктрината „Дълес” – народ без историческа памет, без добро образование, с ниска култура, народ на слуги, черноработници, проститутки и безотечественици…

Анкара плаща щедро на наши кириакстефчовци от всички партии и от НС, за да й слугуват и да работят за противобългарската и противоконституционната партия- мафия ДПС и за имперските цели на Анкара. Сред тях има и третокласни „писатели” и „писателки” като Людмила Гриша Филипова, вече продали перото си на Турция.

С една дума – унищожението на българите и България, което цели и съвременната доктрина на Република Турция „Планът Йозал”- Една опасност, пред които продажните ни политици и някои жалки интелектуалци и купени журналисти у нас сега си затварят очите.Експанзията на Анкара в България не е секнала още от времето на Ататюрк. Сега там искат възраждането на „Османската империя”. А осъждането на т.н. „възродителен процес”, внесено от един от най-непопулярните наши политици Иван Костов / за съжаление, подкрепено и от ГЕРБ/, както и непризнаването на Арменския геноцид и Геноцида над тракийските българи от нашите „народни избраници” в НС е наистина изключително срамен, позорен акт, който следва да бъде заклеймен от всички честни и нормални българи.

http://svobodenpisatel.org/index.php/2013-01-09-18-57-10/379-ognyan-stamboliev