"Волята за власт е воля за живот" (Ницше)

                                            На Георги Н. Николов

Всичко е политика! Последните събития у нас го доказват с пълна сила! Всичко е политика! Звучи не като азбучна истина, а като лозунг от настоящето ни, рефрен от бъдещето/ ако не го самоизяждаме днес, без да се усетим, за радост на архитектите на новия световен ред!/. Е, да беше политика в истинския смисъл на понятието, а то си е чиста проба ...българско политиканстване. Със сто и двадесет и кусур годишна история! С кир Михалаки и Чичовците, с бай Ганьо, с Манго и мечката, с кака Минка и как Сийка, с Големанов най - отпреде и още....един билюк нови "стари" познайници. С небеса за вечните кандидати за Хамама и....с люти чушки в задните отверстия за събратята на Нане, Вуте и....Моканина....И без бяла лястовица по кабелните жици на телевизиите и интернета.

Но политиката, истинската политика, а не "рационалния" б/в/улгаризъм и практицизъм/"Батко и Братко" и "Калинка - Малнка"/ на родните ни вечни мераклии е Воля за Власт.Защото истинската Воля за Власт е Воля за живот!Чистият, неподправен, достоен живот.

Волята за Власт! Да се бориш с предизвикателствата на живота, с неговите възходи и падения и да го движиш напред! Какво всъщност е мигът личен живот? Частица незабележима биография от Голямото Историческо Време! А що е история?Избистряне на формите за живот и движение, макар и в спиралата на Хегел, към по - нови и съвършени такива....Двадесет и първи век, не етова, което беше Двадесети век! Но когато си с обременена народопсихология...просто прескачаш вековете историческо развитие . И прескачаш в Средновековието, което ти съградиха и което ги устройва!

Волята за Власт, не е Волята за Докопване до Власт. С всички средства и най - вече с откровени лъжи/ манипулации е просто креативна дума в днешните родни политически условия/и хлевоусти охулвания и окепазяване на опонента/ чиста проба личен враг/. Волята за власт е не ти  да си отгоре /"Аз казах! Аз назначавам! АЗ РАЗПРЕДЕЛЯМ ПОРЦИИТЕ!/, а да вникнеш в реалностите на заобикалящия те свят и да се опиташ да разбереш същността на Битието, за да постигнеш по - съвършените исторически форми.

ДА ВДЪХНЕШ ВОЛЯ ЗА ЖИВОТ И НА ДРУГИТЕ!

Другото!

Другото  -сутрин, след ранните за деня  студия на "националните" ни телевизии е да посегнеш към "Бай Ганьо", а вечер след късните новини да заспиваш с "Нашенци"....А през деня да се къпиш с "Книга за българския народ"

Брате мой, те така ни изцедиха, че не ни оставиха силици за поминуване, а ти си тръгнал -към Воля за Живот!  Янлъш, янлъш работа, ако сами не се хванем за ръце и твърдо заявим нашата Воля за Власт!