ВЛАДИМИР ЛУКОВ – ЗА СВЕДЕНИЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЪЮЗА НА СВОБОДНИТЕ ПИСАТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ

Редактор и модератор съм на сайта на Съюза на свободните писатели в България (svobodenpistel.org) по силата на Договор, сключен между мен като частно лице и Съюза, представляван от неговия Председател.

Продължавам да изпълнявам тази функция „безсрочно и отговорно в съответствие със Закона за авторското право и сродните му права“.

Редакторската ми отговорност се свежда по-специално както до цялостното оформление и политика по утвърждаването на сайта като авторитетно творческо издание, така и „до художествените качества“ на предлаганите за публикуване в него творби. „А авторите на публикуваните (вече) в сайта творби носят пряка отговорност за тяхното съдържание. Преводачите – за преводните творби: за самия превод и за публикуването им със съгласието на съответния чуждестранен автор.“

Всеки новопостъпил член на Съюза има право да бъде представен в сайта с кратка своя творческа биография и портретна снимка, а също и да предлага свои творби за публикуване.

Същото се отнася и за всички други членове на Съюза.

Ръководствата на Филиалите на Съюза имат право да публикуват в категория „Вести“ на сайта информации за творчески събития – литературни четения, чествания, срещи с читатели, новоизлезли книги на техни автори, новоизлезли антологии от името на филиала и други подобни.

Информациите за събитията във Филиалите могат да се предлагат за публикуване (след одобрение от ръководствата им) както от нечие лично име, така и от самите ръководства със следните наименования:

- за Софийския филиал – Свободен писател, София;

- за Русенския – Свободен писател, Русе;

- за Бургаския – Свободен писател, Бургас;

- за Варненския – Свободен писател, Варна.

Текстовете на информациите и на творбите се изпращат на електронния ми адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. с прикачен файл във формат W.

Сайтът ни е отворен и за утвърдени автори от другите писателски съюзи и сдружения, а също и за чуждестранни поети и писатели.

Принципно изискване за неговата завършеност и цялостност е и това в него да бъдат представени със свои кратки творчески биографии и авторите на литературно-критични статии и отзиви за съответни авторски творби на членове на Съюза. За тях и за всички други автори, които не са членове на Съюза, е отворена категория „Други автори“.

Сайтът влиза в проект на Берлинската библиотека за славянски литератури и има както българска, така и международна известност.

Публикациите в него са със запазени авторски права и се архивират в международни и български електронни архиви.