Из житейските коридори” е петата по ред книга на русенската авторка Елена Богданова-Влайкова, известна както със стиховете си, така и с разказите си, а също и с творбите си – хумор и сатира, за които има спечелени литературни награди.

Новата ѝ книга с разкази събира 60 на брой текстове – кратка художествена проза на разнообразни теми от живота – случки с хора и животни, от семейния бит, свързани с работата, детството и зрялата възраст, премеждия и радостни моменти.

Шестдесет къса от действителността, пречупени през призмата на лично преживяното, описани живо и емоционално, с човещина и нотка хумор.

С настоящето издание авторката чества 60-годишния си юбилей, който съвпада с датата на представянето.

Тържеството ще се състои на 6 март – понеделник от 17.30 часа във фоайето на Регионална библиотека „Л. Каравелов” – Русе.

                                                                               Свободен писател – Русе

***

Елена Богданова-Влайкова е родена и живее в гр. Русе.

Завършила Руска езикова гимназия в Русе и Институт по международен туризъм Варна, специалност "Организация на туризма" с руски и полски.

Пише поезия и проза. Участва в литературен клуб „Зора” с ръководител Крум Гергицов. Членува в Русенския филиал на Съюза на свободните писатели в България. Нейни творби са включени в регионални литературни сборници. Нейни стихове са отпечатани в списание "Поезия", във вестниците "Уикенд", "Минаха години", "Ретро". Разкази, публикувани и награждавани, има във вестник "Лична драма" и в сборника"Моят вътрешен глас", издаден в Мюнхен от Креатив натура с благотворителна цел.

Издадени книги:

"Когато вятърът заплаче", стихове, 1996 г., с редактор Живодар Душков.

"Зарът е хвърлен", поезия, 2000 г.

Рибена чорба”, хумор и сатира, 2002 г.

Литературни награди:

Трета награда за превод на стихотворение от Пушкин, присъдена от Руското консулство в Русе; награда от списание "Магдалена Роса" за стихотворението "Теменуги". През 2014 г. трета награда за разказа "Игра на гоненица" в регионалния конкурс на Съюза на свободните писатели за поезия и проза.


http://svobodenpisatel.org/…/2012-12-31-…/301-elena-vlaikova