На 21 май 2018 г. в Клуба на българските журналисти – София – Съюзът на свободните писатели в България връчи специалната си награда „Възроденият феникс“ на двама свои членове по случай Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Със символа на наградата – дърворезба на скулптора Момчил Гечев – както и с грамота за цялостно творчество и за принос в развитието на Съюза бяха удостоени поетесата Мария Викторова и поетът Владимир Луков.

Проф. д-р Стефан Влахов – Мицов представи на присъстващите творци и гости творческите биографии на наградените, а също и делата, свързани приноса им в развитието на Съюза.

Наградата „Възроденият феникс“ беше връчена на поетесата Мария Викторова от известния български композитор, пианист и педагог проф. Благовеста Константинова. А тази на поета Владимир Луков – от проф. д-р Богдана Зидарова.

Заключително поздравително слово пред присъстващите творци и гости произнесе и Председателят на Съюза на българските журналисти – известната българска поетеса Крася Титянова.

На снимката: проф. д-р Стефан Влахов – Мицов (Председател на ССП), прф. д-р Богдана Зидарова, Владимир Луков, Мария Викторова, проф. Благовеста Константинова и Ирина Александрова (поетеса и журналистка, първи Зам. председател на ССП)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На снимката: част от присъстващите на празничното тържество творци и гости; на преден план е Председателят на българските журналисти Крася Титянова

 

 

 

Информация: Свободен писател, София, 22 май 2018 г.