Една нова инициатива на Русенския филиал на ССП

По идея на Русенския филиал на ССП бе проведен регионален българо-румънски младежки литературен конкурс „Градски стихотворения” като част от инициативата „Поезия от двата бряга на Дунава”. Със свои творби в конкурса се включиха млади автори от Русе и Гюргево.

На празнична среща по повод предстоящия 24-и май, организирана в Русе на 19 май, бяха наградени отличените участници. Жури в състав: председател – Йордан Василев /председател на русенския филиал на ССП/ и членове: Надежда Радева /секретар на русенския филиал на ССП/, Вяра Косева – директор на Народно читалище „Христо Ботев” – Русе и Дуня Паланджеану – председател на младежката асоциация „Йон Виня” – Гюргево присъдиха следните награди: Първа – за Галена Стоянова - студентка, която е член на ССП, и за Андрей Шербанеску – ученик, Втора – за Калина Коларова, ученичка, участник в Клуб по творческо писане „Фантазия” към Фондация „Бистра и Галина” и за Андрея Руксандра – студентка, Трета – за Здравко Нунев – ученик от Английска гимназия и за Йоана Флорентина – ученичка.

Майският литературен празник „Поезия от двата бряга на Дунава”, проведен на 19 май 2016 г. в Русе, събра румънски и български поети, музикални изпълнители, хора на изкуството и дейци на културата, за да покаже, че поезията няма граници.

На снимката: наградените млади поети от Румъния, поетесата Дуня Паланджеану, поетесата Надежа Радева, писателят Йордан Василев, издателят и литературовед Йон Макидон от Букурещ.

23. 05. 2016 г., Свободен писател, Русе