ВЪЗРАЖДАНЕ НА ФИЛИАЛА НА СЪЮЗА НА СВОБОДНИТЕ ПИСАТЕЛИ В БУРГАС

На своя сбирка членове на Съюза на свободните писатели в Бургас възстановиха организационния статус на Филиала на ССП в същия град и избраха за свой Председател писателят Здравко Колев.

С този свой акт членовете на Съюза на свободните писатели в Бургас възраждат фактически духа и продължават традициите на свободната писателска общност в града, чиито основател и духовен водач беше известният български поет и писател Никола Странджански.

Управителният съвет на Съюза на свободните писатели в България приема този акт на бургаските свободни писатели като индикатор за духовната здравина на Съюза ни, който вече 25 години се развива по възходяща спирала – въпреки някои организационни проблеми и сътресения, които, иначе, са присъщи за всяка жива творческа организация.

Новият председател на Филиала Здравко Колев живее и работи в гр. Бургас.

Има висше образование – инженерство и мениджмънт.

Пише главно проза, а също есета, рецензии и литературно-критични отзиви.

Изявява се и в областта на публицистиката – предимно на политическа и военна тематика.

Негови публикации могат да се видят на страниците на вестниците „Черноморски фар“ и „Компас“, на литературните списания „Море“ и „Бризове“, а също и в други издания на местния и централния печат.

Здравко Колев е носител на първа награда за разказ в национален литературен конкурс.

Управителният съвет на Съюза на свободните писатели в България пожелава здраве и успехи в творческите изяви на своите членове в гр. Бургас.

16. 04. 2016 г., Свободен писател