Краен срок – 29 септември 2015

 

Съюзът на свободните писатели в България – филиал Бургас - със съдействието на независимо женско благотворително дружество „Самосъзнание” обявява за първи пореден път национален литературен конкурс под надслов „Голямата книга на малкия град“;

Целта на конкурса е да разбуди и стимулира творческите заложби у литературните творци в по-малките градове и села в страната и с това да насърчи процеса на децентрализация на литературния живот у нас.

Очакваме вашите книги на български език, издадени през последните две години. Няма жанрово ограничение за творбите. Ще се състезават книги в две категории – поезия и проза.

В конкурса могат да участват автори, които живеят извън столицата, като за меродавно се счита местожителството, което съответства на данните в личните карти на участниците.

Всеки автор може да участва с до две издадени книги във всеки раздел , публикувани на хартиен или електронен носител. Няма тематични ограничения за произведенията.

Краен срок: 29.09.2015.

Лауреатите ще получат грамоти, парични премии и предметни награди.

Достойно представилите се автори ще получат препоръка за членство в Съюза на свободните писатели в България.

Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани във фейсбук и в сайта на Съюза на свободните писатели.

Произведенията изпращайте както следва:

1.На адрес:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

в WORD, формат (DOC или DOCX файлове), с големина на шрифта 12 пункта - /за книгите, публикувани в електронни издателства или литературни сайтове, като в този случай наред с текста на книгата в началото се посочва и линк за прочита и на страниците на издателството или литературния сайт./

2. На адрес :

Бургас – 8018

Ж.к.”Зорница”

П.к.39

/ за книгите на хартиен носител/

Книгите на хартиен носител трябва да бъдат в 3(три) екземпляра.

.Всички автори трябва да вписват в края на книгата точен пощенски адрес, електронен адрес,трите имена на участника и телефони за връзка. Отчитането на конкурса ще се състои в тържествена обстановка в гр. Бургас до края на годината,като точната дата ще бъде посочена допълнително на всички участници.

За допълнителна информации :тел.0896115926 и тел. 0988937813

Свободен писател, Бургас