Издателство „Сиела“ обявява анонимен конкурс за публикуване на неиздаван български роман.

Победителят от конкурса получава договор за издаване на романа си в издателство „Сиела“, 3000 лв. първоначален хонорар, рекламна кампания за популяризиране на автора и творбата и разпространението й в книжарските вериги в страната.

Авторски договор и публикуване на романа в „Сиела“ получава и класираният на второ място в конкурса.

 

Какво търси „Сиела“?

Издателството търси следващия любим български роман и с този конкурс протяга ръка към всички пишещи. Конкурсът е анонимен, без каквито и да е ограничения в тематично, жанрово и стилово отношение. Очакват се добре редактирани ръкописи, издържани образи, увлекателни сюжети и вълнуващи истории.

 

Кой може да участва?

Могат да участват както неиздавани, така и вече публикувани и утвърдени писатели. Възрастови ограничения няма. Единственото, което има значение, са историята, която авторът разказва, и писателските му умения. Текстовете ще се четат от специално избрано и обявено по-късно тричленно жури от професионалисти.

 

Какви са условията за участие?

- Ръкописът не трябва да е публикуван досега под каквато и да е форма – печатна или електронна.

- Ръкописът не трябва да съдържа името на автора, нито индикации за авторството.

- Ръкописът може да се изпраща само в електронен вид в PDF формат, като в имейл адреса не трябва да има индикация за авторство

- Технически изисквания: шрифт Times New Roman, размер 14, междуредие - 1,5, номерирани страници.

 

Ръкописите се приемат на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 17.00 ч. на 15 юни 2014 г.

 

Първите 5 най-добри ръкописа ще станат известни на 15 август 2014 г. На специална церемония на 30 септември ще бъдат обявени класираните на първо и второ място. Романът-победител в конкурса на „Сиела“ ще има своята премиера на 1 декември 2014 г.

 

Свободен писател, април 2014