Сдружение "Брод" – Русе – издаде през тази, 2013, година поредния брой, дванадесети, на едноименното русенско списание за литература и култура в рамките на станалите вече за града традиционни празници "Русе пише".

Списанието е великолепно оформено от художника на корицата Пейно Пейнов. Негов почетен главен редактор е поетът Иван Цанев, а в редколегията са Нели Пигулева, главен редактор, Пламен Абаджиев и Светлозар Гиндянов.

Премиерата на списанието се състоя в началото на ноември в Клуба на дейците на културата в Русе. В него са включени творби на поетесите Ива Колева, Ваня Хинкова и Ния Шекерова, а също и стихове на поетите Неделчо Петров и Иван Сухиванов от Бургас. Преводачът Огнян Стамболиев представя стихове на румънския поет Думитру Йон. Прозата е представена от Калин Василев, Камен Петров и Венцеслав Николов.

В списанието ще откриете и творби на други автори, между които и две рецензии – на поетесата Нели Пигулева – за поетичната книга „Чупливо“ на поета Владимир Попов – и на поетесата Анита Коларова – за белетристичната книга на Владимир Луков „Мястото, откъдето започва безкраят“.

Свободен писател, ноември, 2013 г.