Колеги и приятели,
Искам да ви съобщя, че в сряда, 8 май 2024 в 14.30 часа в зала на „Славянска беседа 1880“, ул. Раковски 127, нашият Съюз на свободните писатели ще отбележи моята 90-та годишнина с юбилей. Поканени са да присъстват представители на медии, министерства, творчески съюзи, литературни издания. Ще има музика, ще има сърдечни пожелания, ще има автографи...
Каня ви на моя юбилей, очаквам ви с радост да се поздравим взаимно пред най-българския празник 24 май за най-новите наши стихове, романи, новели и разкази. Деветдесет години са твърде дълго време, за да го пропилее човек и твърде кратко, за да се докаже като автор, да извести и да отстои своите каузи в литературата и в живота.
На тържеството в сряда, осми май, в 14.30 часа ще ви изненадам с единствения в България превод на книгата на Ернан Кортес „Как покорих ацтеките“, по думите на познавачи „събитие със сериозна значимост за българския литературен щанд“ и с трилогията „Зачеркнати хроники“, последната книга от която излезе от печат в средата на април тази година.
Очаквам ви да ми изпеете На многая лета! А аз да благословя пътя към читателите на вашите творби.Доскоро,
Здравка Димитрова

https://svobodenpisatel.org/index.php/2012-12-31-12-12-03/951-zdravka-dimitrova