Фестивалът „Сребърна луна” на творците от трета възраст се проведе за първи път през миналата година. Той беше организиран от Съюза на свободните писатели в България с участието на Съюза на българските журналисти, вестник”Трета възраст”, читалище „Славянска беседа” и клуб на възрастните интелектуалци „Сребърна есен”. Домакин на събитието беше читалище „Славянска беседа”, фестивалът бешепосрещнат с голям интерес и благодарност както от творците, взели участие в него, така и от публиката. Това недвусмислено показа, че „Сребърна луназае правилната ниша в пространството на българската култура.

Актрисите Богдана Вульпе и Лиляна Филипова, пианистката и композитор проф. Благовеста Константинова, цигуларката Йоана Стратева с акмопамент проф. Ивелина Иванчева бяха едни от звездите на сцената.

Тази година „Сребърна луна” ще грее цели два дни – на 2 и 3 октомври от 16 ч. в читалище „Славянска беседа”. Сцената на читалището е известна със значимото си участие в процесите на развитие на българската култура.

Организаторите на фестивала– Съюзът на свободните писатели в България, заедно със съдействието на Съюза на журналистите, вестник „Трета възраст” и читалище „Славянска беседа” канят всички любители на културата да присъстват на този празник, посветен на творците от трета възраст.

Информация: Свободен писател, София, 30. 09. 2019 г.