Освен във Вярата ми, моето щастие е и в очите на тези, които са имали нужда от мен и не съм ги подминал, а нещастието ми – във фактът, че те са толкова малко.

Казвам се Румен Ченков и съм роден в град Свищов през 1961 година. Пиша стихове от малък, но първата си стихосбирка „Съкровено“ издадох през 1994 година в Габрово и оттам тръгна моят творчески път. Две години по-късно излезе втората ми стихосбирка „Когато си готов да полетиш“, издадена в Добрич. Минаха години, през които не спрях да пиша и така 2007-ма година в Русе се роди третата ми стихосбирка „Предчувствие за лято“, а 2013-та – „По дългия път“. По мои стихове има написани няколко песни и една от тях участва в Международен фестивал „Море и спомени“, провел се във Варна през 2011 г., нареждайки се на трето място. Опитвал съм и в прозата, написвайки два разказа и няколко кратки фейлетона, но мисля, че моята сила е в мерената реч.

Публикувам в Интернет в различни сайтове, като същевременно поддържам мой личен сайт, където може да се прочете всичко, което съм написал досега.

От 2016-та година съм член на Съюза на свободните писатели, което е огромна чест за мен!

(Починал на 22. 08. 2018 г. в гр. Русе)

Поезия:

РУМЕН ЧЕНКОВ - ДНЕС ИМАМ ТЕБ...


Критика и отзиви за автора:

НАДЕЖДА РАДЕВА – „НЕ СЪЖАЛЯВАМ ЗА ОТМИНАЛОТО ВРЕМЕ“...