Венцислава Великова е магистър „Технология на силикатите” – БУ „проф. Д-р Асен Златаров”, магистър „Бизнесадминистрация” – Икономически университет-Варна. Омъжена, с двама сина – Самуил и Исперих.
От 2010 г. се занимава с изкуство, като в началото твори с текстил и конци. В последствие, в произведенията намират място и керамика, камъни, носено дърво, сухи треви, раковини, семена. До скоро изработваше текстилни пана с традиционни български мотиви; персонажи и обекти от българската култура и история; елементи от шевици, носии и от допълнителните аксесоари по носията. За своите пана авторката използваше вълнени платове, престилки и карета от раклите на старите къщи на баби и прабаби. Според Венцислава, всяка вплетена шарка или шевица на тези автентични материали носи страстите на създателя си, отваряйки по този начин нови врати за фантазията на твореца. Целта на авторката е да представи тези материали по нов начин на света, така че да запази и възроди любовта, вплетена преди години в изработването им.
Последните произведения в изобразителното изкуство на авторката са текстилни картини, с уникален стил на работа. Те са разпознаваеми като изработка, т.к тя е успяла да изглади и усъвършенства стила си.
Идеята в нейните произведения не е да връща старото, нито да запазва традициите, а да „реставрира” красивото в тях и да го поднесе по подходящ начин на съвременното ни ежедневие и до погледа на новото поколение. Творбите на Венцислава са притежание на читалища, галерии и частни лица. Носител на награда от Община Белослав – „Деятел на културата“ за 2018г., дадена за принос в развитието на културата в Белослав.
Зад гърба си има самостоятелно издадени книги – СТРАННА СБИРКА ОТ РАЗКАЗИ и НЕВЕСТИНО СЕЛО, както и поредицата от седем книжки с цвета на дъгата – „чоВЕЧНИ разкази“. По настоящем работи по настолна книга с легенди от миналото - ПАЗИТЕЛИТЕ.

Ел. поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.